„STOLNJAK MOJE BAKE“- radionica na Malim vezovima

Đakovački vezovi tradicionalna je manifestacija koja se početkom ljeta održava u Đakovu. Ovaj događaj obuhvaća bogat program koji uključuje folklorne plesove, glazbene nastupe, reviju narodnih nošnji i druge kulturne aktivnosti. Sastavni dio manifestacije su i kreativne radionice za djecu, koje imaju značajnu ulogu u povezivanju s kulturnim, obrazovnim, društvenim i kreativnim aspektima djetetovog razvoja.

Naš vrtić svake godine sudjeluje na kreativnim radionicama te je tako i ove sudjelovao s radionicom „Stolnjak moje bake“ koje su osmislile i vodile odgojiteljice Sara Kvasnovski i Anamarija Kanisek.

Radionicom „Stolnjak moje bake“ djeca su se upoznala sa specifičnostima narodne nošnje i stolnjaka ovoga kraja te starim tehnikama koje su se koristile za ukrašavanje starih stolnjaka (korištenje indigo papira).

Kroz sudjelovanje u ovakvim radionicama, djeca ne samo da stječu nova znanja i vještine, već i razvijaju osjećaj zajedništva i ponosa prema svojoj kulturnoj baštini. Radionice potiču timski rad, suradnju i komunikaciju među djecom, istovremeno ih uvodeći u bogatu tradiciju Đakova i Slavonije.

     

     

     

     

      

     

Skip to content